3 Ocak 2019
Blog
Fibercement Üretiminde Türkiyede İlk

HekimBoard Fibercement Levha

Fibercement levhalar atmosferin en zorlayıcı hava koşullarına karşı dayanıklı olarak üretilir. Kutup soğuklarından çöl sıcaklarına kadar en zorlu iklim koşullarına karşı dirençli olarak üretilen levhalar, Hatcheck yöntemi olarak bilinen, gelişmiş ülkelerin kullandığı modern üretim metodu ile birçok katmanının kompakt bir hale getirilmesiyle ortaya çıkar.

Olağanüstü dayanıklılığa sahip fibercement levhalar, özel üretim yöntemleri ile düz yüzeyli olabileceği gibi ceviz ve sedir ağacı desenli, örme ve tuğla taş desenli, doğal taş, ahşap desenli gibi alternatif seçenekleriyle estetik bir görünüm de sunar. Gelişen teknolojiyle birlikte yapı sektöründe de ortaya çıkan yenilikler, fibercement levahının ortaya çıkışında önemli bir yer tutar.

Yirminci yüzyılın başlarında Avusturya asıllı Hatcheck’in geliştirdiği yöntemle elde edilen ürünler, atmosfer ve doğa şartlarına daha dayanıklı, yangın ve ısı-ses yalıtımı açısından son derece güvenli ve konforlu bir elemandır. “Elyaf takviyeli çimento levha” olarak da tanımlayabileceğimiz fibercement; doğal elyaf, mikronize edilmiş silika ve çimento ile hazırlanan ham madenin levhalar haline getirilmesi sonucu ortaya çıkar.

Fibercement Farklı Kullanım Alanları

fibercement-kullanim-alanlari
Aklınıza gelebilecek her yapıya uygun kullanım olanağına sahip olan HekimBoard levhalar, iç ve dış cephe başta olmak üzere prefabrik üretiminde tavan ve döşeme, çatı kaplamada alt destek malzemesi olarak prefabrik havuz uygulamasında duvar elemanı, hayvansal atıklara karşı da dayanıklı olduğu için küçük ve büyükbaş hayvan çiftliklerinde döşeme elemanı, ıslak hacimlerde duvar ve ara bölme, konteynerlerde iç duvar elemanı olarak pek çok farklı uygulama rahatlığı sunar.

Ayrıca bilinen bütün izolasyon malzemeleriyle de birlikte kullanılabilirken yüksek izolasyon değerlerine sahip malzemelerle birlikte uygulandığında çok iyi derecede ses ve ısı izolasyonu sağlar. Boya dayanıklılığı açısından da gerek fibercement gerekse boya için belirtilen tedbirler alındığı takdirde yıllarca boya yenilenmesi de gerektirmez.

Birinci Sınıf Yanmaz ve Su Geçirmez Fibercement Levha Güven ve Konfor Sunar

yanmaz-su-gecirmez-fibercement
A1 sınıfı yapı malzemesi olarak geçen fibercement levha, yapısındaki malzemeler sayesinde kesinlikle yanmaz. Levhalar 2 saat boyunca 500 derecelik ısıya maruz bırakılmasına rağmen yanmaz, sadece anlık soğuma sırasında kılcal çatlama görülür. Tam da bu nedenle fibercement uygulanan yapıda, elektrik kontağından yangın çıkması ve yayılması ihtimali ortadan kalkar.

Çok yüksek sıcaklıkla doğrudan temas kursa bile levhalar yanmayacağı için yangın riski ortadan kalkar. Ayrıca yangın esnasında ortaya çıkabilecek insan sağlığına zararlı herhangi bir madde veya gaz barındırmaz ve kokusuzdur. Su geçirme oranı çok düşük olan bu levhalar, nemli ortamlarda da rahatlıkla uygulanabilir. Levhalar, deniz suyundan da kaynaklanan nem veya ultraviyole ışınlarından etkilenmediği için kıyı kesimlerinde ve aşırı güneşli bölgelerde güvenle kullanılır.

Doğaya Uyumlu Ve Dayanıklı Fibercement

dogal-fibercement
HekimBoard levhalar, içerdiği ham maddeler ve modern üretim yöntemi sayesinde doğaya ve insana asla zarar vermez. Zaman içinde veya atmosfer koşullarına bağlı olarak kesinlikle çevreye yaydığı herhangi bir gaz yoktur. Yapısında homojen bir şekilde bulanan selüloz elyafı sayesinde oldukça esnek bir yapıdadır.

Rüzgarla sürüklenen cisimlerden etkilenmediği gibi sert çarpmalara ve darbelere karşı dayanıklıdır. Suda şişme değeri de çok düşük olan fibercement levhalar, sudan ve nemden kesinlikle etkilenmez. Su ile teması sonrasında hiçbir şekilde yapısında bozulma görülmez. Suya ve neme olan bu dayanıklılığı sayesinde nemli iklimlerde de kullanılır.

Yüzeyinin düz olması sayesinde sıvaya ihtiyaç duymaz. Her açıdan güvenli, konforlu, doğa ve insan dostu olan doğal çimento levhalar, pek çok farklı yapıda uygulanabilir.